d’on venim

Soc músic i humanista de formació. Fa molts anys que em fascina la història de Barcelona, a la qual m’he anat apropant a través de passejades, de l’activisme i de la feina com a guia.

prou enderrocs!

Les passejades per la ciutat em van portar a conèixer barris que eren enderrocats, víctimes de l’especulació immobiliària, com la Colònia Castells o el nucli antic de Vallcarca. Calia explicar la història d’aquells indrets, reivindicar-los, lluitar perquè aquella destrucció no es tornés a repetir. És així que vaig decidir publicar el meu propi blog, pladebarcelona.cat.

Des de l’any 2014 formo part de l’Observatori de Vallcarca amb qui he compartit projectes com la col·lecció cromos de Vallcarca per a les escoles del barri i, sobretot, una forta amistat. 

rutes, museus, cooperatives

L’any 2016 vaig començar a treballar per a un projecte de rutes per a l’associació de veïnes i veïns de Sagrada Família. I, poc després, per al centre cívic Casa Golferichs, de l’Eixample. El que havia estat una afició va convertir-se, inesperadament, en la meva feina.

És llavors que vaig poder convertir els articles del blog i les passejades en rutes. S’hi van afegir les visites al Refugi 307, de la mà de la cooperativa La Laberinta, l’any 2017, el curs Relats urbans, del Museu d’Història de Barcelona, i moltes col·laboracions: entitats, universitats, llibreries, escoles i instituts, blogaires, projectes editorials, etc.

un projecte autogestionat

Des del 2017 m’he especialitzat en oferir cicles trimestrals i anuals que apleguen a un centenar de persones, tant de Barcelona com de les rodalies: Granollers, Sitges o, fins i tot, Girona. Hi col·laboren dos guies i amics, l’Adam i l’Alba. L’Alba, guia, historiadora, gestora cultural d’incomptables projectes. L’Adam, apassionat de la història de Barcelona, lletraferit, passejador incansable pels carrers de la ciutat.

Fem en grups petits, intentant respectar l’indret que visitem. I fins aquí la meva, la nostra història, orgullós de poder compartir amb vosaltres aquest projecte autogestionat.